Dental Progress
Sună pentru programare

Ortodonţie

Dental Progress » Servicii » Ortodonţie
Vreau programare

Aparatul dentar reprezintă soluția ideală pentru îndreptarea și alinierea dinților indiferent de vârstă.

Pentru confortul fizic şi psihic al oricărei persone, îndreptarea şi corectarea poziţiei dinţilor merită toată atenţia, încă de la apariţia dinţilor de lapte.

Din diverse motive, se întâmplă destul de frecvent ca dinţii să nu se “încalece” în mod corect, să nu fie aliniaţi cum trebuie sau poziţia lor să fie inestetică. Astfel de probleme se rezolvă cel mai bine, mai repede şi mai uşor în copilărie şi adolescenţă, când oasele maxilarului sunt încă în creştere.

În ultimii ani, tot mai mulţi adulţi au ales să urmeze tratamente de corectare a poziţiei dinţilor, nemulţumiti fiind de aspectul danturii. Tratamentul durează mai mult decât în cazul copiilor şi al adolescenţilor, dar rezultatele sunt spectaculoase.

Ortodonția este o specializare a medicinei dentare care se ocupă de corectarea anomaliilor dentomaxilare. Copiii, adolescenții și adulții au nevoie de tratament ortodontic atunci când prezintă anomalii dento-alveolare.

Tratamentul ortodontic reprezintă modalitate de indreptare a dinților, de coordonare a maxilarelor si de imbunatațire a infațișarii danturii si a modului in care aceasta funcționeaza. Tratamentul mai poate ajuta la ameliorarea sanatații pe termen lung a gingiilor, dinților, oaselor maxilare, articulației temporo-mandibulare prin uniformizarea presiunii pe toti dinții și a modului de transmitere a acestora asupra articulației temporo-mandibulare.

Aparatele fixe pot fi de mai multe feluri: cu bracket-uri metalice, ceramice sau din safir. Mai sunt şi aşa numitele aparate “invizibile” (linguale INCOGNITO, STB, EURAPIX sau Clear Alignar, Invisalign), care sunt puse pe interior şi nu se văd deloc.

 

Incongruența dento-alveolară

Se definește ca o incongruența intre volumul maxilarelor si volumul dentar sau o nepotrivire intre spațiul necesar reprezentat de perimetrul si volumul dentar si spațiul disponibil reprezentat de perimetrul arcadei.

Aceasta neconcordanța poate fi determinta de tulburari de creștere si dezvoltare a maxilarelor, de tulburari de evoluție a dinților sau de ambele.

Se poate manifesta sub doua forme:

S-au lăsat pe
mâinile noastre Ce spun despre noi
Cazuri
tratate
de noi
Înainte
După