Dental Progress
Sună pentru programare

Endodonţie

Vreau programare

Un tratament de canal efectuat sub microscop Zeiss, cu o izolare perfectă și prin tehnică rotativă de ultimă generație, garantează prelungirea semnificativă a vieții dintelui.

Cu multă atenţie şi precizie, medicii noştri pot realiza obturaţii de canal care să crească semnificativ durata de viață în timp a dinţilor al căror nerv a fost scos. Procedura presupune mai multe etape – curăţarea canalelor radiculare, prepararea şi conformarea mecanică, sterilizarea şi, în final, obturarea – care trebuie să se întindă pe toată lungimea canalului radicular şi să aibă o consistenţă omogenă.

„Scoaterea nervului” este una dintre intervenţiile care necesită multă îndemânare şi experienţă din partea medicului stomatolog. În plus, o intervenţie sigură are nevoie şi de o aparatură deosebită, prin care să se realizeze localizarea precisă a apexului şi prepararea corespunzătoare a canalelor. Clinica Dental Progress se numără printre puţinele clinici stomatologice în care priceperea medicilor şi noile tehnici electronice vă garantează rezultate bune şi durabile. Izolarea perfectă cu digă, tratamentul rotativ de ultimă generație și obturarea canalelor dentare tridimensional, fac din tratamentul de canal o reușită chiar și în cazul rădăcinilor curbe, foarte greu de tratat. Tratamentul de canal reprezintă o etapă foarte importantă întrucât un tratament de canal incorect poate genera infecții și chiar pierderea dintelui tratat incorect pe canal.

Nou! – Tratament cu ace din titan cu memorie (Protaper).

Despre endodontie

Termenul ”endodonție” provine din limba greacă și este format prin alăturarea a două cuvinte ”endo” (înăuntru) și ”dontia” (dinte), așadar endodonția se ocupă cu tratamentul afecțiunilor din interiorul dintelui, mai exact cu afecțiunile pulpei dentare.

Endodonția este specialitatea medicinei dentare care se ocupă cu prevenirea, diagnosticarea și tratamentul patologiei pulpare.

Când este necesar un tratament endodontic?

Avem nevoie de un tratament endodontic atunci când pulpa dentară se inflamează. Cauzele inflamării pulpei dentare sunt: traumatismele dentare, obturații incorect adaptate sau carii profunde. În cazul unei amânări a intervenției, pulpa dentară se necrozează. În urma necrozei, bacteriile prezente vor avansa spre regiunea apicală a dintelui cauzând reacții apicale, determinând în timp chiar distrugerea osului prezent la nivelul dintelui respectiv (granulom dentar sau chist dentar).

Endodontie la microscop. Doare?

Toate manoperele vor fi realizate sub anestezie locală. În acest fel pacientului i se va asigura un confort maxim în timpul tratamentului endodontic. În cazul unor infecții apicale mai extinse, există posibilitatea ca anestezia să se instaleze mai lent. Principiul de bază după care se ghidează echipa Dental Progress este : ORICE INTERVENȚIE ASUPRA DINȚILOR SAU ȚESUTURILOR ADIACENTE SE FACE FĂRĂ NICI CEA MAI MICĂ DURERE.

După finalizarea tratamentului endodontic vor mai fi necesare și alte manopere?

În urma încheierii tratamentului endodontic, dintele trebuie restaurat cu ajutorul unor reconstituiri radiculare (pivot) și coronare (coroană). Monitorizarea periodică se face la un interval de 6 luni și constă într-un control la medicul specialist și efectuarea unei radiografii retroalveolare.

S-au lăsat pe
mâinile noastre Ce spun despre noi
Cazuri
tratate
de noi
Înainte
După