Dental Progress
Sună pentru programare

Ortodonţie

Clinica stomatologica » Servicii » Ortodonţie
Vreau programare

Aparatul dentar reprezintă soluția ideală pentru îndreptarea și alinierea dinților indiferent de vârstă.

Pentru confortul fizic şi psihic al oricărei persoane, îndreptarea şi corectarea poziţiei dinţilor merită toată atenţia, încă de la apariţia dinţilor de lapte.

Din diverse motive, se întâmplă destul de frecvent ca dinţii să nu se “încalece” în mod corect, să nu fie aliniaţi cum trebuie sau poziţia lor să fie inestetică. Astfel de probleme se rezolvă cel mai bine, mai repede şi mai uşor, în copilărie şi adolescenţă, când oasele maxilarului sunt încă în creştere.

În ultimii ani, tot mai mulţi adulţi au ales să urmeze tratamente de corectare a poziţiei dinţilor, nemulţumiti fiind de aspectul danturii. Tratamentul dentar (ortodontie) durează mai mult decât în cazul copiilor şi al adolescenţilor, dar rezultatele sunt spectaculoase.

Despre Ortodontie

Ortodonția este o specializare a medicinei dentare care se ocupă de corectarea anomaliilor dento-maxilare. Copiii, adolescenții și adulții au nevoie de tratament ortodontic atunci când prezintă anomalii dento-alveolare.

Tratamentul ortodontic reprezintă modalitatea de îndreptare a dinților, de coordonare a maxilarelor şi de îmbunătățire a înfățișării danturii şi a modului în care aceasta funcționează. Tratamentul mai poate ajuta la ameliorarea sănătății pe termen lung a gingiilor, dinților, oaselor maxilare, articulației temporo-mandibulare, prin uniformizarea presiunii pe toţi dinții și a modului de transmitere a acestora asupra articulației temporo-mandibulare.

Aparatele fixe pot fi de mai multe feluri: cu bracket-uri metalice, ceramice sau din safir. Mai sunt şi aşa numitele aparate “invizibile” (linguale INCOGNITO, STB, EURAPIX sau Clear Alignar, Invisalign), care sunt puse pe interior şi nu se văd deloc.

Incongruența dento-alveolară

Se definește ca o incongruență între volumul maxilarelor şi volumul dentar sau o nepotrivire între spațiul necesar reprezentat de perimetrul şi volumul dentar şi spațiul disponibil reprezentat de perimetrul arcadei.

Această neconcordanță poate fi determintă de tulburări de creștere şi dezvoltare a maxilarelor, de tulburări de evoluție a dinților sau de ambele.

Se poate manifesta sub două forme:

S-au lăsat pe
mâinile noastre Ce spun despre noi
Cazuri
tratate
de noi
Înainte
După
Call Now Button0751.336.825