Dental Progress
Sună pentru programare

Aparatul dentar ceramic vs Aparatul dentar din safir

10 ianuarie 2019
femeie care zambeste

Aparatul dentar iti poate oferi zambetul pe care ti l-ai dorit mereu, corectand in timp anomaliile dento-maxilare de care suferi. Despre doua dintre cele mai des utilizate astfel de produse – aparatul dentar ceramic si aparatul dentar cu safir – vom vorbi chiar in randurile de mai jos, asa ca ramai cu noi pana la finalul acestui articol, pentru a sti mai multe despre cele doua optiuni de aparat dentar. Iata care sunt principalele diferente dintre acestea:

Aparat dentar ceramic vs aparat dentar cu safir: Aspect

Aparatul dentar cu safir este un dispozitiv ortodontic invizibil, ce poate trece neobservat fara probleme, de fiecare data cand zambesti. Este realizat din bracketuri moderne, realizate chiar din cristale de safir slefuite atat de bine, incat in ultima etapa a finisarii lor, vor imita la perfectie culoarea naturala a danturii tale. Aparatul dentar din safir nu se coloreaza, nu acumuleaza placa bacteriana, fiind totodata mult mai confortabil, spre deosebire de un aparat dentar obisnuit.

Aparat dentar ceramic vs aparat dentar cu safir: Rezultate

Chiar daca in cazul altor dispozitive ortodontice poate aparea o oarecare jena la masticatie, aparatul dentar din safir este foarte confortabil. Pacientii se simt excelent pe intreaga perioada a purtarii acestui tip de aparat, iar periajul dentar se poate realiza fara probleme. Mai mult decat atat, alegerea unui aparat dentar din safir inlatura riscul dezvoltarii anumitor afectiuni ale cavitatii bucale, precum cariile sau paradontoza. Daca vrei sa porti un aparat dentar din safir, trebuie sa mai stii ca dantura ta nu isi va schimba culoarea, in timpul in care vrei fi avea montat un astfel de dispozitiv medical.

Aparat dentar ceramic vs aparat dentar cu safir: Pret

La acest capitol, aparatul dentar ceramic implica o cheltuiala mult mai mica fata de cea pe care trebuie sa o suporti, daca alegi varianta cu mici cristale din safir. Cu toate acestea, la capitolul ESTETICA, aparatul dentar ceramic este surclasat de celalalt model, insa trebuie totusi mentionat faptul ca cele doua durate de tratament sunt cat se poate de asemanatoare. Mai mult decat atat, periajul se desfasoara tot fara mari dificultati, chiar daca optezi pentru un tratament cu aparat dentar ceramic, iar nuanta bracketurilor se poate apropia extrem de tare de culoarea naturala a dintilor tai.

In concluzie, aparatul dentar iti poate oferi zambetul perfect. Nu trebuie decat sa alegi unul dintre cele doua dispozitive despre care am discutat mai sus, pornind de la cateva diferente clare:

  • pret
  • rezultate
  • estetica

Aparatul dentar realizat din cristale de safir este mult mai estetic si mult mai confortabil fata de cel ceramic, insa costurile pe care trebuie sa le suporti pentru un astfel de tratament sunt mai mari. Insa pentru a sti ca faci cea mai buna alegere pentru sanatatea cavitatii tale orale, te asteptam cu mare drag la un consult de rutina.

Vom putea discuta mai multe despre serviciile de ortodontie pe care clinica Dental Progress le ofera tuturor pacientilor sai, precum si despre alte tratamente performante, efectuate de o echipa intreaga de specialisti: odontoterapie, endodontie, pedondontie, implant dentar, cosmetica dentara, radiologie.

Cazuri
tratate
de noi
Înainte
După
S-au lăsat pe
mâinile noastre Ce spun despre noi