Dental Progress
Sună pentru programare

Cand este necesar tratamentul endodontic si de ce este important

23 august 2019
Cand este necesar tratamentul endodontic si de ce este important

Cunoscut si sub numele de tratament de canal, tratamentul endodontic este o specializare a stomatologiei care se ocupa cu diagnosticarea si cu tratarea afectiunilor pulpei dentare, reprezentata de tesutul moale, situat in interiorul dintelui, cunoscut sub numele de nerv. Clinica noastra ofera servicii de endodontie cu rezultate impecabile, deoarece cele mai importante obiective pe care le urmarim pun in prim plan calitatea actului medical si starea de bine a pacientilor nostri.

Ce este tratamentul endodontic si in ce conditii este recomandat de medic

Infectiile care apar in interiorul dintelui se extind spre osul maxilar si spre tesuturile moi din jurul dintelui. Aceste procese patologice va vor provoca dureri, uneori greu de suportat,  ca urmare a faptului ca pulpa dentara este inflamata si, de asemenea, tesuturile vii din jurul radacinii se vor inflama. Intr-un asemenea context, numai tratamentul endodontic va elimina in totalitate infectia.

Tratamentul endodontic implica indepartarea structurilor, curatarea si decontaminarea canalelor si umplerea lor cu materiale care etanseizeaza cavitatea. Endodontia include tratamentele primare si secundare si, contrar asteptarilor pe care le puteti avea, acestea nu dor deloc, fiind realizate numai sub anestezie.

Deoarece salvarea dintelui natural este prima alegere a medicilor stomatologi, acestia vor incerca sa faca acest lucru prin tratamente endodontice complete. Intr-un scenariu ipotetic, in situatia in care medicul va recomanda extractia unui dinte, este firesc sa intrebati daca mai exista vreo posibilitate de salvare a acestuia. Vestea buna este ca, in cazul in care pulpa este afectata si infectata, exista totusi sanse de salvare a dintelui, insa se va recurge la extirparea nervului.

In cazul extirparii nervului se poate vorbi despre dinte „mort”?

Foarte multi pacienti considera ca, odata cu extractia nervului, dintele in cauza va fi „mort”. Cu siguranta ca aceasta este o opinie nefondata. In urma tratamentului pe canal, dintele ramane vital si isi va indeplini rolul biologic si mecanic, fiind hranit de tesuturile din jurul sau. Cu alte cuvinte, tratamentul de canal este menit sa mentina dintele in cavitatea bucala si sa il salveze de la extractie. Asadar, in urma unui tratament endodontic, intregul sistem de canale situate in interiorul radacinii dintelui este curatat de bacterii si de resturi organice si etansat cu materiale de calitate, biocompatibile, care nu permit reinfectarea.

La Dental Progress, serviciile de endodontie sunt asigurate de medici specializati cu experienta relevanta, profesionisti, stapani pe sine, care manifesta meticulozitate, rigurozitate profesionala si multa atentie.

Tags: ,
Cazuri
tratate
de noi
Înainte
După
S-au lăsat pe
mâinile noastre Ce spun despre noi