Dental Progress
Sună pentru programare

Cazul clinic 4493

5 Implanturi dentare, Supraaugmentare osoasă, Sinus lift extern, 25 Coroane metalo-ceramice pe implant

Cazul clinic 4493
Înainte
Cazul clinic 4493
După

Pacienta, în vârstă de 57 de ani, s-a prezentat la clinica stomatologică Dental Progress din motive atât funcționale, cât și estetice. Pacienta avea lucrări vechi care își schimbaseră culoarea și îi schimbasersă pacientei modul de a zâmbi, aceasta încercând să mascheze zâmbetul cu ajutorul mâinii sau cu ajutorul buzei, fapt care-i schimba întreaga fizionomie. Lucrarea veche nu respecta principiile estetice, dinții fiind mult mai scurți decât în mod normal, ceea ce îi crea pacientei un aspect îmbătrânit. Întrucât pe zonele laterale pacienta era edentată și extracțiile erau făcute cu mult timp în urmă, osul era într-o cantitate foarte redusă. Pentru a se putea insera implanturile dentare a fost nevoie de sinus lift extern și supraaugmentare osoasă. În aceeași etapă cu intervenția de sinus lift extern s-au inserat și implanturile dentare, în felul acesta timpul de așteptare între inserarea implanturilor dentare și finalizarea cazului a fost mult scurtat. Întrucât dinții din zona frontală a arcadei superioare nu prezentau un suport pe termen lung pentru o eventuală lucrare dentară, s-a recurs la extracția lor și inserarea a 2 implanturi dentare. Cazul a fost dificil, întrucât osul era foarte subțire și, în plus, prezenta și o densitate foarte mică. Pentru a se putea stabiliza implanturile dentare în aceasta zonă a fost nevoie de condensare osoasă și supraaugmentare osoasă la nivelul întregii zone frontale superioare. De asemenea, s-a recurs și la remodelarea papilelor cu ajutorul unei lucrări provizorii special conformate în acest sens.

Cazul fiind foarte complex, am decis cooptarea pacientei în proiectul Art&Fashion, dezvoltat în cadrul clinicii stomatologice Dental Progress. Rezultatul a fost unul excepțional, pacienta mărturisindu-ne că noul ei zâmbet reprezintă cea mai mare bucurie din viața ei, acum nemaifiind nevoie sa se ascundă când zâmbește, ci să se mândrească cu minunatul ei zâmbet de Hollywood.

Cazul clinic 4493 Cazul clinic 4493 Cazul clinic 4493 Cazul clinic 4493 Cazul clinic 4493 Cazul clinic 4493 Cazul clinic 4493 Cazul clinic 4493

Cazuri
tratate
de noi
Înainte
După
S-au lăsat pe
mâinile noastre Ce spun despre noi