Implantul dentar – metoda excelenta pentru restaurari dentare estetice
Una din cele mai moderne si mai des intalnite optiuni ale pacientilor care se confrunta cu pierderea unuia sau mai multor dinti este reprezentata de implantul dentar. Aceasta optiune este cea mai eficienta, dar si cea mai costisitoare dintre toate. Practic, un implant dentar va inlocui golul bresei edentate nu numai la suprafata, ci si in profunzime gratie inserarii surubului de titaniu in locul radacinii dintelui pierdut.
De acel surub se prinde bontul protetic, dupa o perioada de cateva luni de recuperare, dupa care urmeaza aplicarea unei coroane din zirconiu pentru a obtine un aspect estetic minunat. In cadrul clinicii DentalProgress.ro, implanturile dentare sunt realizate, inserate si ingrijite cu multa atentie, simt de raspundere si profesionalism.
Ce presupune inserarea unui implant dentar pentru medic si pentru pacient
Implanturile dentare au mai multe componente: componenta care se stabilizeaza in interiorul osului maxilar si cea externa, denumita bont protetic la care se aplica coroana dentara. Aplicarea implanturilor dentare nu se poate face fara consultatii prealabile, fara analize de sange, fara consultarea starii generale de sanatate a pacientului, dar si a cavitatii bucale. Asadar, va fi nevoie de o serie de proceduri ce preced interventia in sine.
Inserarea presupune o mini-operatie chirurgicala, in care gingia este descoperita, osul este forat minimal si se asteapta apoi o perioada de cateva luni pentru vindecarea completa si integrarea cat mai buna a implantului.
Dupa ce au trecut cele 3-6 luni de la inserare, se va aplica bontul protetic si coroana dentara aleasa de catre pacient impreuna cu medicul dentist, preferabil din zirconiu, pentru o integrare si o estetica cat mai buna.
Restaurari dentare pentru un zambet de exceptie!
Clinica stomatologica de lux Dental Progress asigura, prin restaurari dentare, o modificare a zambetului si a aspectului facial. Igiena in cazul pacientilor cu implanturi dentare trebuie sa fie riguroasa, impecabila chiar, controalele la medicul stomatolog sa fie frecvente, o data la sase luni, iar pacientii fumatori sunt sfatuiti sa reduca la minim numarul tigarilor.
Daca pacientul nu dispune de suficient os pentru a asigura stabilitatea implantului, se poate recurge la manopere chirurgicale complexe de aditie osoasa sau aplicarea de grefe osoase. Dupa ce perioada de vindecare este incheiata, se aplica implantul in osul nou format.
Implantul dentar este considerat in ziua de azi, atat de catre pacienti, cat si de catre specialisti, un pion de baza in realizarea esteticii maxime in cadrul stomatologiei moderne.
Tags: implanturi dentare