Dental Progress
Sună pentru programare

Proteza dentara sau implantul dentar? Diferente majore de care este bine sa tii cont

30 octombrie 2018
zambet cu dinti frumosi

Cu totii ne dorim un zambet stralucitor pentru cat mai mult timp. Totodata, nevoia unei masticatii corecte reprezinta o chestiune la fel de importanta pentru viata noastra. De aceea, ramane si astazi la fel de valida intrebarea: “Proteza dentara (placa dentara) sau implantul dentar?”, datorita faptului ca in continuare, extrem de multe persoane isi pierd dintii, chiar de la 25-30 de ani.

Acest lucru este datorat unui stil de viata nesanatos, ce se imbina de foarte multe ori cu periajul deficitar si ignorarea unor afectiuni dentare. Asa cum vei vedea chiar in randurile de mai jos, exista o diferentiere clara intre proteza (placa) dentara si implantul dentar, deci iata ce rol joaca acesta in sanatatea unui pacient cu probleme:

Ce este proteza dentara?
Ce este implantul dentar?
Proteza dentara – avantaje
Implantul dentar – avantaje
Proteza dentara sau implant dentar?

Ce este proteza dentara?

Proteza dentara sau placa dentara cum este denumita “din popor”, este un tratament la indemana, din toate punctele de vedere, pentru pacientii care se confrunta cu lipsa catorva dinti sau a intregii arcade dentare. Este un compus realizat din acrilat, ce are nevoie de sustinerea unor crosete dentare pentru a asigura o buna stabilitate pe zona in care aceasta este amplasata. In urma unor edentatii extinse sau a unor extractii multiple, placa (proteza) dentara reprezinta in continuare o solutie de bun augur pentru pacientii cu dinti lipsa, atat din punct de vedere estetic, dar si din punct de vedere financiar.

Ce este implantul dentar?

La polul opus, implantul dentar este un dispozitiv de ultima generatie, realizat din titan si alte aliaje, ce serveste drept stalp de sustinere pentru inlocuirea unui dinte care lipseste. Implantul dentar este inserat in osul maxilar sau in cel mandibular, prin interventie chirurgicala. Interventia de inserare nu este dureroasa, desfasurandu-se sub efectul anesteziei locale. Spre deosebire de tratamentul cu proteza dentara (placa dentara), tratamentul cu implant dentar reprezinta o tehnica moderna, realizata cu tehnologii si materiale de ultima ora. Daca pana nu demult, se depindea foarte mult de cantitatea de os existenta in zona propusa, metodele si materialele de regenerare osoasa de azi permit tratamente cu implant dentar chiar si in cazuri extrem de grave.

Proteza dentara – avantaje

Nu reprezinta absolut pentru nimeni un secret faptul ca tratamentul cu placa dentara costa mult mai putin. La nevoie, aceasta poate fi reparata cu usurinta si poate fi utilizata drept sablon pentru un tratament ulterior cu implant dentar. Insa pretul scazut vine la pachet si cu o serie de “bile negre”, de care este bine sa tii cont: proteza dentara trebuie schimbata o data la 3-4 ani, duce la rezortia osului pe care se sprijina, pacientul poate intampina dificultati atat in timpul vorbitului, cat si in timpul masticatiei.

Implantul dentar – avantaje

Daca optezi pentru un implant dentar, trebuie sa stii ca avantajele pe care acest tratament de ultima generatie le ofera sunt multiple. In primul, discutam despre dintii invecinati, dinti ce nu mai au nevoie de slefuire pentru realizarea unor lucrari. Mai mult decat atat, implantul dentar stopeaza pierderea masei osooase (osul fiind stimulat functional) si previne alterarea profilului fetei. Spre deosebire de placa dentara, implantul dentar poate rezista o viata, in cazul in care este ingrijit corespunzator. Totodata, implantul dentar este acceptat excelent de catre organism, fiind realizat din titan si asigura o crestere a calitatii relatiilor sociale.

Proteza dentara sau implant dentar?

Noi credem ca implantul dentar reprezinta solutia perfecta pentru problema dintilor lipsa cu care te confrunti. Metoda de tratament este bazata pe materiale si tehnici de ultima generatie, de aceea, implantul dentar poate rezista o viata. La polul opus, proteza dentara trebuie inlocuita cu regularitate, asadar, mirajul de moment al unor costuri scazute este trecator.

Mai mult decat atat, implanturile dentare sunt fixe, spre deosebire de placile dentare care se scot si se pastreaza in solutii speciale, pe timp de noapte. Implantul dentar te scapa de disconfortul ce vine la pachet cu punerea / scoaterea placii dentare si chiar daca prespune costuri de tratament mai mari, in timp te vei bucura din plin de alegerea facuta, atat pe plan financiar, cat si pe plan estetic sau social.

Cazuri
tratate
de noi
Înainte
După
S-au lăsat pe
mâinile noastre Ce spun despre noi