Dental Progress
Sună pentru programare

Tratamentul ortodontic – necesar pacientilor de orice varsta

8 ianuarie 2020
tratamentul ortodontic

Medicul specialist ortodont trateaza anomaliile dento-maxilare, ce includ alinierea imperfecta a dintilor, malocluziile, rotatiile dentare, incongruenta celor doua arcade, iar lista poate continua. Dintii strambi nu numai ca au un aspect inestetic si provoaca probleme ce tin de increderea de sine a pacientilor, ci sunt si mai greu de ingrijit si pot fi pierduti mai devreme din cauza carierii si parodontopatiei. De asemenea, dintii strambi obliga si muschii masticatori la un efort suplimentar ce poate duce la dureri la nivelul maxilarului pacientilor.

 In clinica stomatologica Dental Progress, tratamentul ortodontic sunt asigurate atat copiilor, cat si adultilor. Si adultii pot opta pentru aplicarea unui aparat dentar safir la varsta maturitatii. In concluzie, prin ortodontie specialistii DentalProgress.ro pot corecta orice tip de anomalie dentara, pastrand sanatatea structurilor dentare si asigurand stabilitatea in timp a tratamentului.

Aspecte elementare despre ortodontie

Ortodontia este o ramura a stomatologiei care se adreseaza atat copiilor, cat si adultilor. Gratie tehnicilor moderne aparute, dintii pot fi indreptati la orice varsta, indeosebi la varsta maturitatii – pentru adulti exista variante optime materializate in  aparate ortodontice invizibile sau cu safire, elegante, ce pot fi inserate de catre specialistii clinicii stomatologice Dental Progress. Pe langa aspectul fizic pe care il confera tratamentele ortodontice, acestea asigura si o stare de sanatate perfecta a aparatului dentomaxilar.

Aparatele dentare sunt fixe, mobile, dar si ortopedice, fiecare cu indicatii specifice. O data cu instalarea unui aparat dentar apare si necesitatea si responsabilitatea curatarii lui. Pentru o curatare eficienta in zonele greu accesibile se pot folosi irigatoarele speciale care au aparut pe piata si asigura o curatare in profunzime.

Cauzele care stau la baza anomaliilor la nivelul cavitatii bucale includ ereditatea, obiceiurile vicioase precum suptul degetului sau a suzetei, iar in cazul adultilor, netratarea la timp a dintilor strambi determina aparitia acestor anomalii. Cele mai cautate tipuri de aparate dentare in ultimii ani la nivelul tarii, cat si in strainatate sunt aparatele dentare invizibile si cele cu safir.

Tratamentul ortodontic trebuie inceput in copilarie, in jurul varstei de 7 ani, dar daca acest lucru nu este posibil, se recomanda inceperea tratamentelor cat mai repede cu putinta, chiar la varsta maturitatii. Durata tratamentelor ortodontice depinde de severitatea problemelor si dureaza de la cateva luni pana la cativa ani. Cei mai multi pacienti sunt tratati pe parcursul a doi ani de catre medicul ortodont.

Tags: ,
Cazuri
tratate
de noi
Înainte
După
S-au lăsat pe
mâinile noastre Ce spun despre noi