Dental Progress
Sună pentru programare

Avantajele unui implant dentar. Iata ce informatii e bine sa stii

6 septembrie 2018
avantaje-implant-dentar

Ce trebuie sa stii despre un implant dentar?

In ultimii ani, serviciile de implantologie dentara au inceput sa fie din ce in mai cautate si odata cu acest lucru se inregistreaza o crestere majora a acestor abordari medicale. Pe langa faptul ca ajuta la recapatarea unui zambet estetic, un implant dentar mai are alte numeroase avantaje, reprezentand fara doar si poate viitorul stomatologiei moderne.

Indiferent ca vorbim despre lipsa unui dinte sau a mai multora, inserarea unui implant dentar reprezinta cea mai buna solutie catre redobandirea unui aspect natural al danturii, drumul sigur catre reconstructiei sistemului masticator si a tuturor functiilor asociate, precum si pasul care contribuie decisiv la imbunatatirea calitatii vietii.

Chiar daca implantul dentar reprezinta o solutie artificiala, acesta arata si se comporta identic cu structura radacinii unui dinte natural.

Dupa un consult amanuntit si o serie de investigatii de tipul radiologiilor dentare, computerul tomograf furnizeaza informatii asupra tesutului osos, iar specialistul va putea stabili detaliile in ceea ce priveste montarea sau nu a implanturilor.

Tratamentul care presupune montarea implanturilor dentare are doua etape: cea chirurgicala in care se va crea radacina artificiala, si ulterior, cea protetica in care pacientul va beneficia de lucrarea definitiva. Intregul proces este cuprins intre 2-6 luni, dar trebuie mentionat ca acesta poate varia de la caz la caz, in functie de particularitatile danturii fiecarui pacient.

Cele mai importante avantaje ale unui implant dentar sunt:

Implantul dentar reprezinta singura optiune pentru inlocuirea unuia sau mai multor dinti lipsa

Orice persoana adulta care a pierdut unul sau mai mult dinti din diferite motive motive, poate beneficia de aceasta abordare atat timp cat nu exista probleme de sanatate generala care pot impiedica interventia chirurgicala.Implantul se integreaza fara durere in os si formeaza o baza solida care ajuta la fixarea in mod stabil a coroanei protetice.

Estetic, implanturile dentare arata si se comporta precum dintii naturali

In clipa in care pierderea dintilor a condus la atrofia oaselor maxilare si a numeroaselor migrari dentare, se pot observa cu usurinta dezechilibre la nivel facial. Ca atare, implanturile dentare au marele avantaj de a stopa procesul de imbatranire prematura a fetei (acei obraji cazuti). Si in plus, protejeaza osul in care au fost integrate.

Dintii sustinuti de implanturi vor arata si vor functiona ca si dintii naturali.

De retinut este si ca implanturile stopeaza migrarea si inclinarea dintilor adiacenti celui lipsa.

Implanturile dentare sunt extrem de practice si functionale

Acestea ajuta in procesul de masticatie al alimentelor si restaureaza acest aspect aducandu-l foarte aproape de cel natural. Pe langa aspectul estetic, implanturile influenteaza in mod pozitiv dictia pacientului si confera o claritate vorbirii.

Mai mult decat atat, ele isi aduc un aport in procesul de stimulare osoasa, nu ranesc gingiile si se pot ingriji precum dintii naturali.

Ingrijite corespunzator, implanturile au o durabilitate si rezistenta sporita in ani

Ca si orice inlocuire artificiala, organismul uman nu poate oferi garantii pentru longevitatea implanturilor dentare si a lucrarilor pe implanturi. Dar sansele de reusita si de rezistenta sunt mari, asadar montate de catre specialisti cu experienta si ingrijite corect, ele au o rata de succes aproape de 100%.

 

Cazuri
tratate
de noi
Înainte
După
S-au lăsat pe
mâinile noastre Ce spun despre noi