Dental Progress
Sună pentru programare

Care sunt cele mai importante indicatii dupa montarea unui implant dentar?

17 iulie 2018
implant dentar

Medicina stomatologica a avansat, iar inlocuirea dintilor lipsa nu mai trebuie sa reprezinte motiv de ingrijorare sau disconfort. Asa cum aminteam, acest fapt se datoreaza atat evolutia medicinei, cat si performantelor echipelor de profesionisti dedicati care realizeaza acest tip de interventii la un nivel superior de executie.

Mai mult decat atat, avantajul progresului aminteste si subliniaza ca fiecare problema isi gaseste rezolvarea printr-un implant dentar sau mai multe, care sunt capabile sa inlocuiasca un dinte sau intreaga dantura.

Implantul dentar arata si se comporta ca un dinte natural daca este intretinut corect, iar in plus, el ajuta la prevenirea pierderii substantei osoase.

Implantul este un surub din titan care se insereaza in os si care joaca rol de liant intre  radacina si dintele lipsa. Iar ulterior, pe suportul artificial creat se va realiza coroana dentara definitiva. In cadrul clinicii noastre puteti beneficia de servicii, tratamente si consultanta personalizata, in functie de necesitatile dorite.

Chiar daca post operator lucrurile s-au simplificat, recomandam o serie de indicatii care trebuie să fie respectate, dupa cum urmeaza:

  1. In prima zi dupa operatie este extrem de important sa nu deranjezi zona afectata! Recomandam odihna, iar spalatul pe dinti trebuie facut cu multa grija.
  2. Interventia de inserare a implantului are nevoie de o igiena riguroasa a cavitatii bucale, ca atare este esential sa resopecti toate indicatiile primite.
  3. Nu ezita sa aplici comprese reci in zona interventiei implantului. Ele te vor ajuta sa capeti relaxare si confort sporit in jurul implantului.
  4. Ai grija la ce alimente consumi! Opteaza pentru produse care pot fi masticate usor si evita alimentele extrem de fierbinti sau extrem de reci. In primele zile  introdu dietei tale alimente precum: supe, iaurturi sau orice alte combinatii lichide, simplu de ingerat. Si evita sa mananci pana in clipa in care senzatia de amortire a limbii nu dispare.
  5. Evitati alimente precum: orez, semințe, alune, nuci, care pot ajunge in zona operatiei.
  6. Nu sari peste mese! Este esential sa intelegi ca un program regulat va inlesni procesul de vindecare, te va intrema si per total, vei resimti mai putin disconfort.
  7. Cere ajutor si vorbeste deschis cu echipa care s-a ocupat de tine. Orice neplacere semnalata din timp te va scuti de agravare situatiei. Discuta problemele pe care le ai cu specialistul, persoana care de altfel este capabila sa te ajute in mod sustinut si eficient.
  8. Fumatul va intarzia vindecarea, asadar renunta o perioada la acest viciu si poate chiar vei reusi asta si pe termen mai lung.
  9. Fiecare persoana este o cazuistica in parte, asadar nu toate regulile se aplica la fel. Dar cutoate acestea, sunt elemente comune care se abordeaza in aceeasi maniera.
  10. Incearca sa te relaxezi si sa intelegi ca rezultatele se vad in timp. Implantul dentar ofera functionalitate totala, se bucura de aspect natural si nu afecteaza integritatea dintilor vecini.

 

La Dental Progress, oferim consult printr-o evaluare avizata, iar investigatiile radiologice vor intocmi un parcurs sigur asupra ceea ce urmeaza sa se intample la nivelul maxilarului, tipul de implant potrivit sau alte amanunte legate de structura osoasa.  

Echipa noastra de medici iti va sta alaturi si te vor ajuta sa intelegi si sa hotarati impreuna cele mai eficiente metode de lucru.

Optiunile sunt variate, dar nu uita ca intotdeauna este important sa ai o raportarea corecta asupra starii de sanatate, mai cu seama ca o astfel de interventie, de montare a unui implant dentar are nevoie de o ingrijire corespunzatoare.

Cazuri
tratate
de noi
Înainte
După
S-au lăsat pe
mâinile noastre Ce spun despre noi