Dental Progress
Sună pentru programare

Cazul clinic 1021

2008

Coroane metalo-ceramice

Cazul clinic 1021
Înainte
51.006
După

Pacienta, în vârstă de 39 de ani, stabilită de mai mulţi ani în Olanda, s-a prezentat la clinică cu grave probleme de estetică, dar şi cu probleme funcţionale. Cazul a fost unul extrem de dificil, poate printre cele mai grele întâlnite în decursul timpului. Se observă lucrarea anterioară, care surprinzător, nu avea decât doi ani vechime şi care avea multe deficienţe, practic generând o asimetrie majoră la nivelul întregii feţe. Înlăturând lucrarea am înţeles de ce această asimetrie absolut nefizionomică a lucrării: pacienta avea anodonţie de incisiv lateral; în tinereţe suferise mai multe intervenţii chirurgicale şi ortodontice nereuşite, iar acum, practic, incisivul central se găsea chiar pe mijlocul maxilarului superior, iar raporturile interdentare erau departe de situaţia corectă din punct de vedere fiziologic şi funcţional. De asemenea, caninul de pe partea stângă prezenta o retracţie gingivală foarte accentuată şi ar fi arătat foarte rău la această lungime, într-o lucrare metalo-ceramică.

S-a efectuat tratamentul cu ajutorul a două punţi metalo-ceramice totale, astfel refăcându-se atât ocluzia (muşcătura) corectă cât şi aspectul fizionomic. Practic a trebuit reîmpărţit spațiul indiferent de poziţia dinţilor pacientei, ajungându-se la situaţii în care dinţii pacientei veneau practic între dinţii din lucrare şi nu în dreptul lor. Acest lucru a fost posibil numai după o şlefuire foarte atentă şi corectă a dinţilor existenţi. Pentru ca lungimea exagerată a caninului să nu ne strice rezultatul estetic, porţiunea de dinţi ce depăşea lungimea normală a fost reconstruită din ceramică roz, de culoare asemănătoare gingiei.

Cazul a fost cu atât mai dificil, cu cât s-a lucrat practic „contra cronometru”, deoarece pacienta avea deja biletul de avion cumpărat pentru întoarcerea în Olanda și totul a fost gata în numai trei săptămâni și jumătate!!! La final, rezultatul a fost excepţional, pacienta fiind mai mult decât mulţumită.

Vezi referinte – Mihaela Balaceanu

 

Cazul clinic 1021 Cazul clinic 1021 Cazul clinic 1021

Cazuri
tratate
de noi
Înainte
După
S-au lăsat pe
mâinile noastre Ce spun despre noi