Dental Progress
Sună pentru programare

Cazul clinic 3977

2013

30 Coroane EMAX, 16 Implanturi, Regenerare osoasă verticală

Cazul clinic 3977
Înainte
Prezentare Baltag Felicia.006
După

Pacienta, în vârsta de 48 de ani, s-a prezentat în cadrul clinicii noastre din motive atât funcționale, cât și estetice. Cazul a fost o adevărată provocare, întrucât pacienta avea la arcada inferioară o lucrare cu câte o extensie pe fiecare zonă laterală, lucrare ce basculase către distal (în spate) cu tot cu dinți, iar extensiile provocaseră două leziuni majore la nivelul osului pe fiecare zonă laterală. Acest lucru a generat un spațiu foarte mare între dinții din zonele laterale ale celor două arcade, făcând lucrarea inutilă din punct de vedere masticator și complet inestetică .

La o examinare amănunțită, s-a dovedit că dinții nu mai pot fi salvați, iar leziunile provocate de extensii necesită augumentare osoasă pe verticală, o procedură foarte dificil de realizat întrucât lipseau toți cei patru pereți osoși.

Protezarea s-a făcut cu ajutorul a 16 implanturi dentare și 30 de coroane dentare total ceramice E-max. De aseamenea, în zonele unde s-au inserat implanturile dentare a fost nevoie și de adiție de os, dat fiind faptul că extracțiile erau făcute de foarte mult timp și generaseră pierderi osoase majore.

Rezultatul a fost unul foarte bun atât la nivelul implanturilor dentare, cât și în zona regenerărilor osoase verticale, osul revenind la nivelul inițial.

Cazul clinic 3977 Cazul clinic 3977 Cazul clinic 3977 Cazul clinic 3977

Cazuri
tratate
de noi
Înainte
După
S-au lăsat pe
mâinile noastre Ce spun despre noi