Dental Progress
Sună pentru programare

Cele mai comune afectiuni stomatologice la copii

12 decembrie 2019
pedodontie

Parintii sunt responsabili de ingrijirea copiilor, ei fiind, de asemenea, cei care trebuie sa mearga impreuna cu cei mici la medicul stomatolog pentru prima data. Cei mici trebuie invatati devreme ca dantura are un rol extrem de important atat pentru a avea o vorbire corecta, cat si pentru o masticatie corespunzatoare si un aspect placut din punct de vedere estetic. 

In ciuda faptului ca multi parinti asteapta prea mult timp pana sa mearga la dentist impreuna cu cei mici, noi le recomandam ca prima intalnire pe care sa o avem la clinica stomatologica Dental Progress sa aiba loc atunci cand incep sa apara primii dintisori. Facem o astfel de recomandare din ratiuni practice. Numai un medic stomatolog poate tine sub observatie dezvoltarea armonioasa a dintilor celor mici.

Avantajele pe care le ofera consultatiile periodice se materializeaza in primul rand intr-o sanatate orala optima. Stomatologii se pot ocupa de cariile in faza incipienta, aplicand plombe realizate din materiale de calitate. Mai mult, in timpul consultatiilor periodice, stomatologii pot afla daca dantura micutilor pacienti se dezvolta in mod corespunzator sau daca exista afectiuni stomatologice sau este nevoie de purtarea unui aparat dentar, pentru corectarea unor imperfectiuni.

Cele mai comune afectiuni stomatologice la copii

afectiuni stomatologice

Intre cele mai comune afectiuni care apar la copii si pentru care trebuie sa sa se ia masuri imediate se numara urmatoarele:

Suptul degetului: Desi copiii se nasc cu instinctul natural de a-si suge degetul, un gest care alerteaza parintele ca este timpul sa fie hranit sau sa se linisteasca, in cazul in care acest obicei este pastrat dupa varsta de doi sau trei ani, consecintele sunt problemetice. Dintii vor fi impinsi in fata si uneori in sus, maxilarele nu se vor mai putea dezvolta normal si doar un medic ortodont va reusi sa rezolve problemele aparute dupa varsta de sase ani. Un aparat dentar cu cat este aplicat mai devreme, cu atat va da rezultate mai rapid.

Cariile dentare: cariile de biberon care apar la bebelusi sau la copiii mici au ca si cauza comuna contactul prelungit al laptelui cu dintii. Practic, laptele, dar si alte alimente, duc la inmultirea bacteriilor, produc acid si astfel calciul este scos din smaltul subtire al dintilor de lapte.

Pierderea dintilor de lapte inainte de vreme: In cazul in care copilul isi va pierde dintele de lapte mult mai devreme decat este firesc, atunci ceilalti dinti migreaza, ocupa locul dintelui permanent care va iesi stramb sau va ramane blocat in os.

Dintii de lapte trebuie tratati din timp pentru a putea fi pastrati cat mai mult pe arcada, pana cand vor cadea in mod natural. In situatiile exceptionale in care dintii de lapte sunt pierduti devreme, medicii ortodonti pot sa aplice mentinatoare de spatiu care pot sa impiedice micsorarea spatiului necesar dintelui care urmeaza sa creasca.

Copilul introduce limba intre dinti in timpul vorbirii: La inceput, vorbirea peltica poate sa para foarte amuzanta, dandu-i prichindelului un farmec aparte, insa in timp, lucrurile se schimba. Copilul va avea probleme de comunicare cu alte persoane si va atrage glumele rautacioase ale copiilor. In plus, limba, care este un muschi foarte puternic va impinge dintii in sus si in fata si va produce dificultati de masticatie si un aspect complet inestetic.

Sursa Foto: https://pixabay.com/

Tags:
Cazuri
tratate
de noi
Înainte
După
S-au lăsat pe
mâinile noastre Ce spun despre noi