Dental Progress
Sună pentru programare

Sapte mituri despre implantul dentar

17 iunie 2019
Implant dentar

Persoanele care isi doresc un implant dentar au auzit, cu siguranta, cel putin unul dintre miturile ce planeaza asupra acestui subiect. Acestea sunt alimentate de multe ori de teama de mersul la stomatolog, pe care foarte multi oameni o dobandesc, dand curs tuturor informatiilor pe care le aud, fara a verifica inainte daca sunt sau nu adevarate.

Daca aveti nevoie de un implant dentar, trebuie sa stiti ca doar medicul stomatolog va poate oferi informatii corecte cu privire la acest subiect. Gratie tehnologiilor moderne din domeniul medical, implantul dentar a devenit o procedura foarte simpla, cu rezultate bune si durabile, prin urmare, indicat ar fi ca tot mai multi oameni sa se bucure de beneficiile unui implant.

Pentru a scapa de temeri si griji nefondate, in continuare veti gasi cele mai populare mituri create in jurul acestui subiect.

1. Procedura este dureroasa

Fals! Procedura medicala se desfasoara sub anestezie locala, astfel ca pacientul nu resimte nicio durere in timpul interventiei. In momentul in care efectul anesteziei dispare, pacientul poate resimti un disconfort usor, care va disparea odata cu administrarea antiinflamatoarelor recomandate dupa o astfel de procedura. Pacientii cu implanturi marturisesc ca disconfortul resimtit este mai mic decat in cazul procedurii de extractie dentara.

2. Exista posibilitatea ca organismul sa respinga implantul

Fals! Acest mit are ca fundament faptul ca organismul poate respinge un organ strain, in cazul transplantului de organe. Nu exista, insa, nicio legatura cu implantul dentar. Acesta este realizat din material biocompatibil, astfel incat sa se poate integra fara probleme in os. Singurele complicatii pot aparea in cazul persoanelor ce au alergie la metale sau au o igiena orala precara. De asemenea, probleme pot aparea si in cazul in care medicul stomatolog nu a executat corect procedura.

3. Implantul dentar nu rezista foarte mult timp

Rezistenta unui implant depinde de la o persoana la alta, dar si in functie de modul in care regulile normale de igiena orala sunt respectate. Potrivit statisticilor, dupa 10 ani de la procedura medicala, gradul de retentie al implanturilor este de aproximativ 95%.

4. Exista limita de varsta

Aceasta afirmatie este pe jumatate adevarata. Implantul dentar nu se adreseaza persoanelor cu varsta mai mica de 20 de ani, intrucat oasele maxilare nu sunt dezvoltate definitiv pana la aceasta varsta. In schimb, nu exista limita superioara de varsta, important fiind de cand lipseste dintele de pe arcada si starea generala de sanatate a pacientului. Astfel, implanturile dentare pot fi o solutie si pentru pacientii mai in varsta, care au deja proteze mobile.

5. Nu puteti face RMN daca aveti implant dentar

Fals! Implanturile dentare sunt fabricate din titan sau zirconiu, materiale ce nu interfereaza cu aparatele RMN. Prin urmare, persoanele cu implanturi nu au interdictie la investigatii RMN. Ambele proceduri sunt minim invazive si nu se exclud una pe cealalta.

6. Implantul dentar necesita o ingrijire speciala

Fals! Nu exista o intretinere speciala necesara, trebuie doar sa aveti o igiena orala cat mai corecta, asa cum este recomandat si in cazul celorlalti dinti. Practic, este suficient sa va spalati pe dinti zilnic dupa mesele principale si sa utilizati in mod regulat apa de gura si ata dentara. Bineineles, medicul stomatolog va face recomandari cu privire la evitarea factorilor agresivi cu dintii, asa cum este fumatul, insa aceeasi recomandare o va face si daca va veti trata o carie.

7. Pretul implantului este foarte mare

Implanturile dentare sunt, la momentul actual, cea mai buna metoda prin care va puteti reface dantura. Prin urmare, daca veti opta pentru alte proceduri de reconstructie dentara, nu veti avea aceleasi beneficii.

Sanatatea orala este foarte importanta, impactand stima de sine si viata sociala, astfel ca este recomandat sa optati pentru solutii calitative, fara ca pretul sa fie principalul criteriu. In plus, realizarea procedurilor la o clinica stomatologica premium, va va aduce cele mai bune rezultate.

Tags:
Cazuri
tratate
de noi
Înainte
După
S-au lăsat pe
mâinile noastre Ce spun despre noi