Dental Progress
Sună pentru programare

Sfaturi utile despre cum sa ai grija de implanturile dentare pe termen lung

23 septembrie 2019
implanturi dentare

Implanturile dentare se incadreaza in categoria de solutii moderne, cu ajutorul carora adultii se pot bucura din nou de o dantura frumoasa, completa si sanatoasa. Cei care, din diferite motive, si-au pierdut unul sau mai multi dinti trebuie sa apeleze la specialisti in domeniu, astfel incat sa umple golurile din cavitatea bucala, dar si pentru a proteja dintii dimprejur. La finalul procedurii, pacientii trebuie sa stie care sunt sfaturile de care trebuie sa tina cont, astfel incat sa isi protejeze implanturile pe termen lung.

Igiena orala

Pentru inceput, adultii care au un implant dentar sau mai multe, trebuie sa fie constienti ca igiena orala are un rol foarte important in pastrarea noilor dinti intr-o stare cat mai buna. Ideal este ca periajul dentar sa fie realizat de cel putin doua ori pe zi sau chiar dupa fiecare masa, astfel incat resturile alimentare sa fie indepartate in mod eficient. Mai mult, adultii cu implanturi trebuie sa foloseasca apa de gura, o solutie creata special pentru obtinerea unei respiratii proaspete si frumos mirositoare si care, in acelasi timp, are rolul de a curata si resturile care nu au fost indepartate in timpul periajului dentar.

O alimentatie sanatoasa

implanturile dentare

Un alt sfat de care trebuie sa tina cont cei care au apelat la clinica stomatologica Dental Progress pentru implanturi dentare este acela ca trebuie sa aiba grija la alimentatia de zi cu zi. Recomandat este ca mesele sa fie cat mai diversificate, sa contina fructe si legume si, in acelasi timp, sa fie evitate alimentele care ar putea provoca probleme dintilor din apropierea implanturilor, astfel incat riscul aparitiei cariilor sa fie diminuat pe cat de mult posibil.

Evitarea lichidelor foarte reci sau foarte fierbinti

Implanturile dentare au in componenta lor elemente metalice, iar aceste sunt foarte bune conductoare de caldura, retinand-o o perioada indelungata. De aceea, de preferat este ca lichidele foarte fierbinti sa fie evitate pe cat de mult posibil, astfel incat tesutul de la nivelul gingiilor sa fie protejat si sa nu se deterioreze pe termen lung.

Reducerea sau stopatul fumatului

Nu in ultimul rand, fumatul trebuie fie redus, fie stopat, intrucat poate cauza o serie de afectiuni, printre care se numara bolile parodontale, resorbtia oaselor maxilare, dar si retractia gingiilor. Mai mult, specialistii sustin ca fumatul poate afecta in mod ireversibil implanturile si ar fi pacat ca dupa o interventie minutioasa si atenta, pacientii sa isi piarda noii dinti doar din cauza unui viciu.

Tags: ,
Cazuri
tratate
de noi
Înainte
După
S-au lăsat pe
mâinile noastre Ce spun despre noi