Dental Progress
Sună pentru programare

Ce trebuie sa stii despre fatetele dentare

5 iulie 2019
Ce trebuie sa stii despre fatetele dentare

Din dorinta de a le oferi pacientilor calea cea mai usoara catre un zambet stralucitor, medicii stomatologi vin in intampinarea acestora cu solutii de ultima generatie. Fatetele dentare sunt concepute pentru a crea un zambet perfect, ascunzand diferite imperfectiuni ale dintilor legate de culoare, forma sau pozitie. Acestea sunt pelicule foarte fine de ceramica sau oxid de zirconiu, aplicate pe suprafata naturala a dintelui pentru a imbunatati aspectul acestora.

Daca va doriti o dantura impecabila si un zambet stralucitor, aveti nevoie de fatete dentare. In continuare veti descoperi cele mai importante informatii cu privire la aceste inovatii din domeniul stomatologiei si beneficiile aduse pacientilor.

Cand se folosesc fatetele dentare?

Pacientii care opteaza pentru aceasta varianta de protejare si imbunatatire a aspectului dintilor se confrunta, de regula, cu urmatoarele probleme: dinti cu spatii in ei sau cu fracturi, dinti cu imprefectiuni de culoare sau de forma, usoare probleme de pozitionare, dinti tociti sau demineralizati.

Tipuri de fatete dentare

In functie de modul de aplicare, exista doua tipuri de fatete dentare:

 • Care necesita pregatirea in prealabil a dintilor, printr-o usoara slefuire pentru o aderenta mai buna a fatetei dentare, metoda folosita in cazul dintilor voluminosi sau in situatiile in care este nevoie de o modificare semnificativa a aspectului dintilor;
 • Fatetete dentare “no prep” care nu necesita o pregatire in prealabil a dintilor, potrivite mai ales pentru dintii mici, avand avantajul de a conserva in totalitate tesutul dentar.

Care este diferenta dintre fatete dentare si coroane dentare?

Desi numeroase persoane le confunda, este esential sa stiti ca sunt lucruri total diferite si procedurile necesare sunt, de asemenea, total distincte. Coroanele dentare, desi sunt fabricate din materiale similare fatetelor dentare, sunt create cu scopul de a acoperi dintele in totalitate, redandu-i functiile. Pe de alta parte, fatetele dentare sunt utilizate doar in scop estetic, fiind pozitionate pe partea vizibila a dintelui.

Care sunt avantajele fatetelor dentare?

Fatetele dentare reprezinta o alternativa moderna pentru albirea profesionala sau indreptarea dintilor prin intermediul aparatelor ortodontice. Aceasta procedura are numeroase avantaje:

 • Placa bacteriana nu adera pe ele, astfel ca este eliminat riscul inflamarii gingiilor;
 • Materialele biocompatibile sunt tolerate foarte bine de tesuturile moi;
 • Fixarea este minim invaziva, structura naturala a dintelui nefiind afectata (sau prea putin afectata);
 • Nu se pateaza de la cafea, vin si tigari;
 • Sunt la fel de rezistente ca smaltul natural al dintelui, avand durata de viata de pana la 15 ani, daca sunt corect intretinute;
 • Procedura rapida si nedureroasa;
 • Dinti mai drepti si mai albi.

Tehnologiile moderne din cabinetele stomatologice pe care le veti gasi la clinica stomatologica Dental Progress fac posibila fatetarea dintilor foarte rapid, cu materiale de ultima generatie de calitate superioara, extrem de rezistente.

Etapele procesului de aplicare a fatetelor:

 • diagnosticul si aplicarea tratamentului;
 • pregatirea dintilor (curatarea si o usoara slefuire a acestora, luarea mulajului);
 • indepartarea fatetelor temporare, in cazul in care acestea exista;
 • aplicarea fatetelor, folosindu-se un adeziv special;
 • folosirea unei lumini speciale pentru intarirea cimentului dentar.

Fatetele dentare reprezinta cea mai buna solutie stomatologica pentru a obtine un zambet perfect, pentru a va proteja dintii, oferindu-le, totodata, un aspect natural. O fateta dentara este, in esenta, o lucrare protetica, insa realizata dintr-un material de calitate, intr-un cabinet stomatologic ce ofera servicii superioare, devine o modalitate superioara de a cosmetiza dantura. Pretul acestor piese protetice nu este foarte mic, insa prin raport cu beneficiile aduse, este corect. O dantura frumoasa si sanatoasa merita investitia, mai ales ca rezultatele se vor pastra o perioada indelungata.

Tags:
Cazuri
tratate
de noi
Înainte
După
S-au lăsat pe
mâinile noastre Ce spun despre noi