Dental Progress
Sună pentru programare
Clinica stomatologica » Blog » Implant dentar pentru un dinte lipsa

Implant dentar pentru un dinte lipsa

12 septembrie 2018
Implant-dentar-dinte-lipsa

La ce facem referire atunci cand vorbim despre un implant dentar?

Un implant dentar reprezinta este o abordare moderna care presupune o tehnica ce poate reda in scurt timp zambetul si sanatatea danturii. Desi este o solutie artificiala de inlocuire a dintelui natural pierdut, aceasta este extrem de eficienta.

Procedura chirurgicala implica inserarea pe arcada dentara a unui dispozitiv sub forma unei piese din titan.

Componentele unui implant dentar sunt:

  • corpul implantului
  • bontul protetic
  • coroana dentara

Care sunt avantajele unui implant dentar?

Implantul dentar este cea mai buna solutie de inlocuire a dintilor lipsa, extrem de eficienta atat pe termen mediu, cat si lung. Pe langa faptul ca indeplineste perfect functia estetica, respectiv functionala, implantul dentar arata si se comporta precum un dinte natural. Acest tip de lucrare se bucura de o stabilitate foarte buna si o rezistenta crescuta in timp, doar daca este ingrijit dupa indicatiile specialistului Dental Progress.

Mai mult decat atat, implantul dentar elimina inconvenientele purtarii unor proteze mobile.

Implant dentar vs punte dentara

Implantul dentar reprezinta o solutie extrem de eficienta de restaurare a arcadelor dentare. Acesta inlocuieste cu succes dintele natural, e confortabile si poate fi personalizat de catre specialistii nostri in functie de nevoile si particularitatile fiecarui pacient in parte. El este montat in mod individual, nu foloseste dintii naturali ca legatura si nu afecteaza sanatatea dentara, asa cum se intampla in cazul puntii dentare.

Integrarea implanturilor in organism se face printr-un procedeu denumit osteointegrare si are o nevoie de executie, respectiv vindecare cuprinsa intre 3-6 luni.

Alternativele la implantul dentar se impart in doua categorii:

  1. Fixe (punti dentare)
  2. Mobile (proteze mobilizabile)

Puntea dentara reprezinta la randul ei o lucrare protetica fixa folosita pentru inlocuirea unuia sau mai multor dinti lipsa. Puntea este alcatuita din elemente cu ajutorul carora se sprijina pe dintii vecini si corpul puntii, care inlocuieste dintii absenti. Si asa cum mentionam anterior, spre deosebire de implantul dentar, aceasta se sprijina exclusiv pe dintii naturali.

Protezele mobilizabile pot fi impartite la randul lor in: proteza partiala si proteza totala. Daca prima se utilizeaza in cazul edentatiei partiale, cea de-a doua este folosita in cazul edentatiei totale, dupa cum bine le indica si denimirea.

Cum se realizeaza procedura de montare a implantului dentar?

In primul rand,  pacientul trebuie sa beneficieze de o evaluare corecta din partea medicului carea presupune stabilirea exacta a situatiei. Ea este utila pentru ca planul detaliat de tratament sa aiba rezultatele asteptate.

Un consult amanuntit, impreuna cu o serie de investigatii radiologice specifice vor oferi informatii si indicii asupra vor tipul de implant potrivit sau alte detalii despre structura osoasa existenta. De asemenea, un os bun in maxilar este necesar pentru a sustine implantul, iar cei mai buni pacienti ar trebui sa tesuturi gingivale sanatoase care nu prezinta boli parodontale. Este important de subliniat faptul ca implantul dentar ofera un suport puternic pentru inlocuirea dintelui lipsa, permite functionalitatea celui care trebuie restaurat si nu in ultimul rand ajuta la stimularea regenerarii osoase sub dinte.

Procedura de inserare a implantului se efectueaza sub anestezie locala, rareori generala. Sedativul se administreaza cu scopul de a relaxa pacientul pe parcursul interventiei chirurgicale si mai apoi, pentru a permite specialistului sa lucreze in voie.

Ulterior, expunerea la nivelul maxilarului se face prin incizie in gingia unde se va amplasa implantul dentar. Specialistul se asigura ca nu afecteaza nervii si sinusurile vecine, iar apoi implantul este plasat in spatiul pregatit, la acelasi nivel cu osul sub gingie.

Perioada de recuperare este cuprinsa intre 3 si 6 luni, tocmai pentru ca maxilarul sa fuzioneze cu implantul. In toata această perioada, implantul se ataseaza gingiilor care completeaza procesul de vindecare. Chiar daca implantul este inserat imediat dupa extragerea dintilor sau a resturilor, este necesar o alta o perioada de cateva luni pentru a permite tesuturilor osoase si gingiilor sa se vindece complet. In momentul in care locul este vindecat, dentistul instaleaza coroana sau podul pe capatul implantului dentar.

In functie de metoda adoptata este necesara o comunicare excelenta intre pacient si medic tocmai pentru a coordona bine operatiunile intre ele.

Aceasta ultima etapa a tratamentului permite pacientilor redobandeasca functia normala de mestecat, precum si o estetica faciala mai buna, potrivit asteptarilor.

Cazuri
tratate
de noi
Înainte
După
S-au lăsat pe
mâinile noastre Ce spun despre noi