Dental Progress
Sună pentru programare

Implant dentar

Vreau programare

Tratamentul cu ajutorul implanturilor dentare reprezintă viitorul stomatologiei moderne.

Implantologia dentară reprezintă segmentul care a avut cea mai culminantă dezvoltare în ultimii ani în stomatologie și în domeniul de estetică dentară. Limitele au fost împinse cât mai departe şi puţine sunt situaţiile în care un caz foarte complicat să nu poată fi rezolvat cu ajutorul unui implant dentar.

Implant dentar vs. alte opțiuni de înlocuire a dinților lipsă

Un implant dentar este folosit pentru a înlocui dinții lipsă sau dinții foarte deteriorați. Inserarea unui implant este o procedură chirurgicală și, în funcție de situația inviduală a unui pacient, pot fi necesare mai multe vizite la medicul specialist pentru a finaliza operația de implant. Implanturile dentare reprezintă o soluție permanentă care arată și se simt aproape identici cu dinții naturali. Această procedură este o alegere excelentă atât pentru problemele dentare minore, cât și pentru restaurările bucale complete. Deși există mai multe opțiuni pentru lipsa dinților, majoritatea medicilor dentiști recomandă un implant dentar, deoarece s-a dovedit de-a lungul timpului că avantajele implanturilor dentare le depășesc pe cele ale altor opțiuni, inclusiv proteze dentare, coroană dentară sau punți dentare. În cazul celor mai mulți pacienți, medicul stomatolog optează pentru inserarea implantului dentar, deoarece aceasta este cea mai bună modalitate de a trata definitiv pierderea dinților. Există mai multe tipuri de implant dentar, însă orice opțiune ați alege, puteți fi siguri că un implant dentar de ultimă generație este o opțiune permanentă, pe când o proteză dentară, o coroană dentară, punțile și alte înlocuiri sunt menite să fie soluții temporare. Dacă sunt utilizate pe termen lung, pot provoca deteriorări osului maxilar și țesutului osos.

Ce probleme tratează implantul dentar?

Există diverse motive pentru care ați putea lua în considerare implanturile dentare, inclusiv:

În foarte multe cazuri, accidentele și leziunile sportive determina nevoie de înlocuire sau restaurare a dinților. Printre victimele unor astfel de accidente și leziuni se numără și copiii, însă ei nu pot fi considerați candidați pentru tratamentul cu implanturi dentare. Adolescenții, pe de altă parte, pot beneficia de un tratament cu implant dentar, dar există cerințe stricte de vârstă. În ceea ce îi privește pe copii, aceștia nu pot beneficia de implantologie orală până la o anumită vârstă. Domeniul de stomatologie copii a studiat timp îndelungat posibilele consecințe ale chirurgiei de implantologie și a concluzionat că riscurile sunt prea mari. Inserarea timpurie a implantului poate împiedica dezvoltarea dinților din jur și poate cauza dezvoltarea necorespunzătoare a osului maxilar, ceea ce ar putea provoca probleme grave de aliniere. În plus, inserarea implantului dentar necesită o intervenție chirurgicală care implică răni deschise, iar tratarea acestora poate fi dificilă la o vârstă fragedă. În general, fetele ar trebui să aibă cel puțin 15 ani pentru a primi un implant dentar, iar băieții ar trebui să aibă cel puțin 17 ani. Aceste politici se bazează pe studii de dezvoltare pentru ambele sexe, care arată că femeile se dezvoltă mai devreme, în timp ce dezvoltarea masculină prezintă unele întârzieri. 

Prima etapă înainte de procedura de chirurgie orală prin care un medic specialist inserează implantul, este dată de consultația de specialitate. Cu ajutorul tehnologiilor digitale, pacienții pot primi o diagnosticare foarte precisă și împreună cu medicul dentist vor elabora un plan de tratament și vor alege cele mai adecvate tipuri de implanturi în funcție de problemele orale cu care se confruntă. Tomograful computerizat poate indica afecțiunile orale ale pacientului și severitatea lor, dacă va fi necesară o adiție osoasă și va influența tipul de implant care poate fi utilizat. În anumite cazuri, mai ales dacă pacientul suferă de unele afecțiuni de sănătate sau dacă va avea nevoie de o adiție de os, medicul îl poate sfătui să efectueze un set de analize de sânge. În cadrul acestei consultații de specialitate, este recomandat ca pacienții să adreseze medicului dentist toate întrebările pe care le-ar putea avea și să primească toate lămuririle de care au nevoie, cum ar fi cum se inserează implantul, pe ce perioadă de timp se va extinde tratamentul cu implanturi, care este rata de succes a implantului și durata de viață, ce presupune îngrijirea implanturilor și, bineînțeles, cât costă un implant. 

O intervenție chirurgicală de implant dentar îmbină o placă de titan cu osul maxilarului. Această placă va acționa ca o rădăcină artificială pentru noii dinți. Implanturile dentare nu se vor mișca și nu se vor caria așa cum se întâmplă cu dinții naturali. În plus, chiar dacă pacientul pierde coroana atașată, implantul va rămâne pe loc și va putea fi folosit pentru montarea altor coroane pe implant. Dacă medicul dentist recomandă un implant dentar unui pacient, înseamnă fie că are dinți lipsă, fie dinții săi sunt grav deteriorați, însă beneficiază de o bună stare de sănătate orală și osul maxilarului este suficient de puternic pentru a oferi suținerea necesară. Unele implanturi dentare pot susține mai multe punți de înlocuire, așa că unii pacienți pot avea nevoie doar de patru sau de șase implanturi pentru a înlocui dinții pe o arcadă întreagă. Foarte important este și că specialistul va insera implanturi fără să afecteze niciun dinte vecin. Deoarece tipurile de implanturi dentare se potrivesc tuturor nevoilor pacienților, deoarece reprezintă o soluție permanentă la dinții lipsă și pentru că îndeplinesc aceleași funcții și seamănă cu dinții ficși, implanturile dentare reprezintă cea mai apreciată metodă de tratament de estetică dentară în cele mai multe cabinete stomatologice din București și din toată țara. 

Ce presupune procedura de implantologie dentară?

Implantul dentar este o piesă din titan care reprezintă corespondentul rădăcinii dintelui.

La Clinica Stomatologică Dental Progress folosim implanturi dentare de ultimă generație, realizate din cel mai pur titan, de gradul 5 şi tratate astfel încât organismul să le perceapă ca pe o rădăcină dentară şi nu ca pe un corp străin. Din acest motiv nu există cazuri în care vreun pacient să fi respins implantul dentar, RATA DE INTEGRARE FIIND DE 100%. Toate materialele utilizate în implantologia orală, de la stâlpul din titan, capa de vindecare, bont protetic și până la coroana dentară, sunt de calitate superioară, alese în urma unei bogate experiențe cu diverse sisteme. Când suntem întrebați: „Cât garantați în timp implanturile dentare?”, ne place să răspundem că tratamentul nostru cu implanturi dentare este făcut să reziste o viață! Desigur, dacă pacientul respectă cu strictețe indicațiile care i se oferă după intervenția chirurgicală de inserare a implantului dentar, igiena orală zilnică și controalele periodice!

Dacă nu demult depindeam foarte mult de cantitatea de os existent în zona propusă pentru tratamentul cu implant dentar, acum sunt multe metode şi materiale inovatoare de regenerare osoasă care ne permit tratamentul cu implanturi dentare şi în situaţii mai grave.

ÎN IMPLANTOLOGIE, MICILE DETALII FAC MARILE DIFERENŢE! Iar micile detalii ţin foarte mult de medicul implantolog şi echipa sa, dar şi de materialele folosite. De aceea auzim păreri atât de diferite. Unii pacienţi sunt speriaţi de implanturile dentare pentru că au auzit numai lucruri negative de la alţi pacienţi care descriu operaţia de inserare a unui implant dentar ca pe ceva neplăcut, în timp ce pacienţii noştri, de cele mai multe ori, spun că nu au simţit nimic nici în timpul operaţiei şi nici după dispariţia anesteziei.

De ce sa alegeți implantul dentar la Dental Progress?

În spatele unei operaţii reuşite stă foarte multă pregătire a medicului şi a echipei sale şi foarte multe cursuri de specializare. De aceea, vă recomandăm să vă alegeţi cu grijă medicul implantolog, întrucât o obturaţie (plombă) pusă greşit se poate înlocui a doua zi fără probleme, în timp ce un implant dentar inserat greşit poate genera mari neplăceri, iar îndepărtarea lui poate fi foarte dificilă dacă a trecut perioada de osteointegrare.

Dr. Cosmin Dima, medicul implantolog al Clinicii Dental Progress, a studiat implantologia atât în ţară, dar mai ales în străinătate şi are o experienţă vastă de peste 10 ani, inserând mii de implanturi dentare. Un mare avantaj este şi parteneriatul cu profesori de renume mondial, care ne vin oricând în ajutor cu cele mai avizate păreri la nivel mondial.

Tratamentul cu ajutorul implanturilor dentare reprezintă o metodă modernă, complexă şi, de multe ori indispensabilă, de înlocuire a dinţilor pierduţi. Avantajele unui implant dentar pentru pacienţi s-au dovedit foarte importante şi numeroase: protezarea cu ajutorul unui implant dentar oferă cel mai mare grad de confort şi rezistenţă în timp, funcţionalitatea este totală, nu afectează integritatea dinţilor vecini, are un aspect natural şi igiena cavităţii bucale este mai uşor de întreţinut.

Practic, tratamentul cu ajutorul implantului dentar este singura variantă fiziologică de tratament atunci când vrem să protezăm un spaţiu rămas liber în urma unei extracţii dentare. Prin intermediul implantului dentar se transmit în osul alveolar forțele masticatorii și, astfel, osul alveolar este stimulat să se regenereze prin resorbție și apoziție osoasă, reacție întâlnită și în cazul dinților naturali. La lucrarea clasică, această regenerare osoasă nu se realizează întrucât spre deosebire de implantul dentar, care este poziționat în interiorul osului, corpul de punte este suspendat deasupra osului, fiind în contact numai cu gingia adiacentă.

Cum este realizat un implant dentar?

Un implant dentar este un dispozitiv realizat din titan și alte aliaje, care servește drept stâlp pentru înlocuirea unui dinte care lipsește. Implantul dentar este inserat în osul maxilar sau mandibular printr-o intervenție chirurgicală. Ulterior, se așteaptă o perioadă de timp, până se stabilește o relație de legătură (osteointegrare) între implant și os, astfel ca implantul dentar să poată servi drept sprijin pentru o coroană, proteză parțială/totală fixă sau proteză mobilizabilă. El va ține loc de rădăcină, urmând ca pe acest suport artificial să se realizeze coroana dentară definitivă. Implanturile dentare pot înlocui un singur dinte sau mai mulți dinți. Protezele cu sprijin implantar au aspect asemănător dinților naturali, iar funcția dintelui lipsă este preluată de proteza cu sprijin implantar. Chiar dacă în viitor, puntea dentară va suferi deteriorări, medicul dentist va putea lucra în continuare pe aceleași implanturi, indiferent de dificultatea lucrării pe implanturi. Doar în situații de excepție, se va recurge la procedura de descoperire de implant. Terapia implantară reprezintă o opțiune restaurativă cu un lung istoric clinic. Cu ajutorul implantologiei orale, pacienții își mențin integritatea structurii faciale și scapă de inconvenientele asociate pierderii dinților.

Tipuri de implant dentar

Serviciile stomatologice moderne propun pacienților mai multe tipuri de implant dentar în funcție de complexitatea afecțiunilor orale cu care se confruntă. Pacienții împreună cu medicul dentist vor putea opta pentru implant Nobel Activ recomandat pentru țesut osos moale, pentru implant Bredent cu tehnologie germană, pentru implant dentar Alpha Bio compatibil cu toate tipurile de țesut osos sau pentru implantul dentar Straumann care beneficiază de garanție pe viață. Indiferent că alegeți implant dentar Nobel, Alpha Bio sau mizați pe tehnologia revoluționară oferită de lideri în estetica dentară, precum Bredent sau Straumann, vă puteți încrede în rezultate permanente, într-o rată de succes de peste 95% și în confort absolut. În principal, există două tipuri de bază de implanturi dentare, și anume implanturi endostale și implanturi subperiostale. Pacienții cu punți și proteze dentare detașabile folosesc, de obicei, implanturi endostale. Acest tip de implant este fixat de osul maxilarului folosind stâlpi, cilindri sau lame pentru a crea o fundație stabilă. Pe de altă parte, implanturile subperiostale funcționează cel mai bine pentru persoanele cu densitate scăzută a maxilarului sau care nu pot purta proteze dentare convenționale. Pentru a insera implanturi subperiostale, medicul stomatologic amplasează un cadru metalic deasupra osului maxilar, chiar sub gingie. Stâlpii din titan vor fi inserați în cadru pentru a oferi pacientului garanția unei lucrări stabile și de lungă durată. 

Este dureroasă intervenția?

Majoritatea cabinetelor de stomatologie București și din întreaga țară oferă servicii de implantologie, propunând pacienților lor diferite tipuri de implanturi în funcție de complexitatea afecțiunilor orale cu care se confruntă. Intervenția de inserare a implantului dentar nu este dureroasă și se realizează, în cele mai multe cazuri, sub anestezie locală. Acest tip de anestezie este foarte eficient, oferindu-i medicului posibilitatea de a comunica permanent cu pacientul în timpul intervenției inserării implantului dentar. Există situații când se poate recurge la anestezie prin sedare intravenoasă, tehnică care este folosită, de obicei, în cazul pacienților foarte anxioși sau care sunt supuși unor intervenții mai invazive și complexe de lungă durată. Anestezia generală se folosește în mod excepțional în implantolgia orală, în cazuri particulare. Durata operației de inserare a implantului dentar variază de la un minim de 45 minute până la câteva ore, în funcție de numărul implanturilor dentare care trebuie inserate și complexitatea cazului tratat în acel moment, iar postoperator pacientul își poate desfășura activitatea absolut normal.

Avantajele majore ale implantului

Prețul unui implant dentar

Cei mai mulți pacienți care au nevoie de servicii de implantologie orală sunt interesați de un anumit factor critic, și anume de prețul unui implant dentar. Costul implanturilor dentare poate varia foarte mult în funcție de tipul de implant de care aveți nevoie și dacă este necesară o grefă osoasă. Lucrarea protetică se poate baza și pe alte soluții de înlocuire a dinților lipsă, inclusiv proteze și punți dentare. Totuși, având în vedere multiplele beneficii pe care le oferă un implant dentar, majoritatea pacienților optează pentru un sistem de implant, cum ar fi implant Nobel, Nobel Biocare sau Alpha Bio. Principalul avantaj este acela că orice tip de implant este menit să fie permanent și, de asemenea, nu afectează niciun dinte vecin. Dat fiind aspectul natural, compatibilitatea, funcționarea și confortul, implantul dentar este mult mai rentabil, chiar și atunci când este implicat un cost suplimentar asociat cu grefa osoasă. 

Pașii premergători inserării implantului dentar

Consult amănunțit în vederea evaluării stării de sănătate a cavității bucale, dar și a afecțiunilor generale. Cavitatea orală a pacientului va fi examinată amănunțit pentru o diagnosticare cît mai precisă și pentru stabilirea unui plan de tratament. 

Investigații radiologice constând în radiografie panoramică și efectuarea unui CT (computer tomograf) al zonei mandibulare sau maxilare în cauză, acesta oferindu-ne detalii exacte despre înălțimea, grosimea, densitatea osoasă și măsurători exacte în urma cărora putem stabili cu certitudine posibilitatea aplicării implantului dentar.

Ce reprezintă adiția de os?

Atunci când volumul osos al unui pacient nu poate susține realizarea tratamentului cu implanturi dentare, medicul dentist va propune o adiție de os. Este o procedură prin care se adaugă os pentru a ajuta organismul pacientului să producă ţesut osos nou în zone ale maxilarului unde există resorbţie osoasă cauzată de infecţie sau zone unde există edentaţii vechi. Cea mai întâlnită întrebuinţare a adiţiei osoase este în inserarea implanturilor dentare. Grefele osoase sunt necesare în cazurile în care există o lipsă consistentă de volum osos, în ceea ce privește adâncimea, grosimea, înălţimea crestei şi lăţimea de la stânga la dreapta. 

În cazul pacienților care au nevoie de o reconstrucție completă a gurii, medicul poate efectua o procedură de sinus lift. Prin sinus lifting, devine mai ușoară inserarea implantului dentar. Pacienții care au suferit mari pierderi osoase, neavând astfel suficient suport osos necesar implanturilor, vor primi sprijinul de care au nevoie prin sinus lift. Această procedură crește cantitatea de os din maxilarul superior și este una dintre cele mai comune proceduri de grefare osoasă. Sinus lifting face posibilă efectuarea lucrării protetice și contribuie la longevitatea implanturilor dentare.

Ce reprezintă regenerarea osoasă ghidată (dirijată) ?

Procedurile de regenerare osoasă ghidate digital au rolul de a contribui la acceptarea implantului, dar și la rezistența în timp a implantului. Procedură de regenerare osoasă desfășurată sub ghidul chirurgical constă în aplicarea unui material izolator pentru a impiedica interacțiunea cu alte structuri ale substanței de adiție sau ale cheagului sanguin, cu rol in regenerarea osoasă. Ca material izolator, se folosesc membranele neresorbabile (tetrafluorura de polietilenă) sau resorbabile (colagen, polimer de acid lactic) care se așeaza în defect în contact intim sau se fixează cu micropini.

Specialiștii de la clinica Dental Progress dețin o vastă experiență în domeniul implantologiei orale, prin urmare, veţi percepe implantul dentar ca pe o investiţie sigură în sănătatea dumneavoastră. Fie că este vorba despre un implant dentar, o proteză pe implanturi, un implant ortodontic sau orice altă lucrare, puteţi fi siguri de calitatea execuţiei şi a tuturor materialelor şi instrumentelor utilizate. Clinicile Dent își extind constant serviciile stomatologice și se axează doar pe cele mai calitative materiale, oferind pacienților soluții personalizate la afecțiunile lor orale, tratamente lipsite de disconfort și rezultate pe termen lung, care facilitează rutina de igienă orală și care justifică prețul implantului dentar. Datorită calității sistemului de implant, atât în ceea ce privește calitatea materialelor utilizate, cât și precizia inserării implantului, pacienții nu simt niciun disconfort în perioada de osteointegrare și își pot relua stilul obișnuit de viață. Dacă sunteți interesați de serviciile de implant dentar București, specialiștii de la clinicile Dent vă pot oferi informațiile de care aveți nevoie pentru a vă face o programare și pentru a  acționa cât mai curând în avantajul sănătății orale. De asemenea, aveți la dispoziție o galerie foto pentru a putea evalua rezultatele obținute de pacienții clinicilor Dent.

Etapele intervenției implantului dentar

Implantul dentar implică mai multe etape tratament în funcție de complexitatea afecțiunilor orale cu care se confruntă un pacient. Dacă acesta beneficiază de o bună stare de sănătate orală și dacă prezintă suficient volum osos, procedura de inserare a implantului este simplificată. Folosind fotografii, radiografii și examinând dinții, gingiile și oasele maxilarului pacientului, specialistul în protetica dentară va alege locurile potrivite pentru inserarea implanturilor. Patru până la șase stâlpi din titan vor fi introduși în osul maxilarului la un unghi ușor, pentru a mimimiza impactul implanturilor asupra țesutului osos din jur. Medicul stomatolog va folosi apoi o capă de vindecare pentru a facilita procesul de recuperare și de osteointegrare. După inserarea implantului, pacientul va pleca acasă cu dinți temporari. Gingia va avea nevoie de aproximativ 6 luni pentru a se vindeca, chiar și cu o capă de vindecare. Odată ce procesul de osteointegrare și de vindecare a gingiilor este complet, medicul dentist va instala dinții permanenți. Va fi efectuată din nou o examinare amănunțită pentru a exista certitudinea că implanturile se potrivesc corect, asigură confort și arată ca dinții naturali ai pacientului. 

Majoritatea pacienților care optează pentru implanturi dentare își doresc un zâmbet alb, frumos și sănătos, așa că albirea dinților este o procedură luată în considerare alături de tratamentul cu implanturi. Este recomandat să așteptați câteva săptămâni după tratamentul de albire a dinților pentru a oferi noii culori suficient timp să se stabilească. Deoarece osteointegrarea dureazâ câteva luni, reprezintă momentul prielnic pentru un periaj profesional și pentru albirea dinților. Astfel, veți obține nivelul de alb dorit înainte ca medicul să acopere implanturile cu coroanele dentare permanente.

Versatilitatea tratamentului cu implant permite tuturor pacienților să se bucure de un zâmbet frumos și sănătos indiferent de severitatea afecțiunilor orale cu care se confruntă. Implantologia orală poate aborda probleme dentare de pe arcada superioară a gurii, arcada inferioară sau ambele, dar și o posibilă boală parodontală. Implantul dentar este soluția imediată și eficientă la majoritatea problemelor arcadelor dentare. 

S-au lăsat pe
mâinile noastre Ce spun despre noi
Cazuri
tratate
de noi
Înainte
După